PODCAST

Luister hier alle afleveringen van de podcast van de Hartenkoning terug. Abonneer je via Spotify of je favoriete podcast app om er niet één meer te missen!

In gesprek met Jelle Elferink (31) uit Noordwijkerhout. Jelle is een klein mens, maar komt groots op mij over. Hij heeft al een achter pad achter zich, maar is vooral bezig met de volgende stap. We hebben het eigenlijk niet over zijn kleine gestalte van 1,40, maar wel de gevolgen van niet passen in de wereld van winst en verlies. Dit met als gevolg een gratis diagnose van de GGZ: een gegeneraliseerde angststoornis, suïcidaal en depressief. Met kleine stappen klimt hij uit een diepe put en hoort zijn roeping in de verte: met zijn ervaring mensen helpen. Jelle heeft zijn opleiding net afgerond en is nu echt coach. Luister naar een vol gesprek over leven en dood, over licht en schaduw, maar vooral over waarom sommige kleine dingen juist de moeite waard maken. Jelle Elfrink is een van die dingen. Daar waar postuur Stephan juist in de weg staat, zo komt Jelle het soms te kort en andersom, wat uitmondt in een fijne dynamiek tussen deze twee levensgenieters. Het lijken net mensen. https://jelleelferink.nl/ “No tree, it is said, can grow to heaven unless its roots reach down to hell.”

@dehartenkoning in gesprek met Daphne Cools. Zeer openhartig over angst, deelt haar ervaringen en verbeteringen. Ze legt uit wat haar heeft geholpen.

De Hartenkoning #15 Ook jij kunt er uit komen. Podcast met Titus Meeuw in gesprek met Titus Meeuws, kunstenaar: https://www.titusmeeuws.com Binnenkort is zijn eigen podcast: Zintuig ook te beluisteren op alle podcast podia. Ook Titus heeft Wijnand van Dam als Coach gehad en die heeft hem goed geholpen. Maar hoe komt het nou, dat deze hulp wel uitkomst biedt? En waar faalt de GGZ steeds? Titus is een bijzonder groot schildertalent. Ik denk een van de groten van deze tijd. Het zal ook nooit eens zo zijn dat iemand zo'n talent gratis en voor niets krijgt, he? Daar staat meestal een flinke prijs tegenover. In het geval van Titus krijgt die prijs gestalt in emetofobie. (Wat is emetofobie? Wanneer je aan emetofobie, of overgeefangst lijdt ben je extreem bang om geconfronteerd te worden met overgeven. Emetofobie is een angststoornis en gaat vaak samen met onder andere smetvrees, een eetstoornis, paniekaanvallen en/of constante misselijkheid.) Angst is er in vele vormen. Al zeer vroeg in zijn leven krijgt Titus een onveilig gevoel in zijn leven. Ergens in midden Limburg kreeg hij niet de ruimte zichzelf te zijn als kind. Al kwam hij uit een prima en veilig nest, de omgeving was niet geschikt voor de kleine Titus. Al kon hij op een gegeven moment van zich afbijten, van binnen droop de angst als zuur en liet sporen na. Een diep karrenspoor die decennia lang giftige denkpatronen hebben opgeleverd bij de kunstenaar. Zeer openhartig verteld hij zijn verhaal, zijn angsten, struggles, maar ook de oplossing en de bevrijding die hij inmiddels gevonden heeft. Waar begint de juiste hulp? Wat is de juiste hulp. En waarom faalt de GGZ op DIT gebied zo vaak? #faaspsychologie #faaspsychologen #psychologie #faas

De Hartenkoning #14 De leegte vullen met liefde - Jerry Delamarre (37) Den Haag Twee Haagse gasten schuiven aan en beginnen aan het gesprek. Enige verbazing over de overgevoelige maatschappij tegenwoordig. Je kunt niet meer zeggen wat je denkt zonder (vervelende) gevolgen. De wereld is boos.

De Hartenkoning #13 De leegte vullen met liefde - Wout van Wengerden.

Wout van Wengerden(35) Monnickendam en Stephan Evenblij (41) Leidschendam, ontmoeten elkaar tijdens het opnemen van deze podcast. Aanleiding van Wout zijn deelname aan de Hartenkoning, is zijn documentaire: Tussen de liefde en de leegte. Prachtige film waarin we de zoektocht zien van Wout, die mensen interviewt over de liefde.

De Hartenkoning #12 Liefde is alles. Hester Schaart is psycholoog en heeft haar praktijk aan huis in Leidschenveen. Ze is een ervaringsdeskundige. Liefde is alles, toch? Of heeft de liefde ook wat rauwe randjes? Hester heeft meerdere keren een gebroken hart gehad, de andere kant van de medaille van de liefde

De Hartenkoning Podcast #11 Kleine passen worden grote stappen met Sofie van der Meulen. Sofie heeft een fysieke handicap: ze is klein. Daarom wordt zij anders benaderd in haar leven. De wereld fluisterde haar soms in dat ze hier niet past. Is dat echt zo? Of is dat mindset? Mensen kunnen hard zijn, maar de mind soms nog veel harder. Normen en waarden zijn voor iedereen anders. Wat is normaal en kan jouw visie op jouw normaal veranderen?

De Hartenkoning Podcast #10 Heb jij dat ook?

In gesprek met Hans Dekker van kanaal: Angst en Paniek op YouTube en Instagram. @dehansd en @stephanevenblij of @dehartenkoning

Al meer dan 30 jaar kampt Hans met angst en paniek klachten. Begin dit jaar ervaarde ik voor het eerst een "aura migraine". Wat was dat eng! Toen ik er iets over opzocht, kwam ik uit op Hans zijn kanaal. Ik zocht contact met hem en hij wilde graag zijn ervaringen komen delen in deze podcast.

De Hartenkoning Podcast #9 Ben jij de regisseur?

Gabor Sommerhalder Hè hè! Daar is Gabor Sommerhalder weer. Hij is in het warme Spanje geweest en is weer even terug om zijn verhaal en levenswijsheden te delen. Met kritische noot en humor, nemen we het dagelijkse leven samen door. Is genieten iets wat je kunt manifesteren, of onbewust bereikt? “Is stoïcisme/Stoa” niks voor jou? Misschien. Erger jij je aan stoplichten? Hoe ga jij om met boosheid?

De Hartenkoning Podcast #8 Er is nog zo veel te groeien.

Bianca van Efferen In aflevering #8 Ontstaat er een mooi, open en kwetsbaar gesprek met Bianca (35). Ze heeft al 20 jaar angstklachten, maar in 2020 gaat het echt mis en gaat naar de crisisopvang. Ze wordt niet opgenomen, maar wordt naar huis gestuurd met een lekkere cocktail van kalmerende middelen. Waar angst en paniek af en toe opspeelde, bij specifieke situaties zoals concerten of door tunnels rijden en het nog wel leefbaar was, weet Bianca zich geen raad meer. Haar man ziet haar afglijden in een ware crisis. Gelukkig kwam goede hulp op haar pad: Wijnand van Dam, lifecoach aan zee. Hij gaf haar de tools, kennis en motivatie haar leven weer op te pakken. Stephan is net gestart bij Wijnand en ze delen de (goede) ervaringen met zijn coaching en leggen uit waarom het werkt voor hun.

De Hartenkoning #7 Moet je alles begrijpen om het te snappen?

In #7 zit Vilna van Betten (49) tegenover me. Zij is Health Coach en heeft dagelijks te maken met mensen die struggelen met uiteenlopende health issues. Van onopgelost trauma, tot fysieke klachten. Vilna en ik kennen elkaar niet en maken kennis tijdens het maken van de podcast. Ze vertelt een aangrijpend verhaal wat haar is overkomen als 9-jarig meisje. Door een val door een ruit, loopt ze een slagaderlijke bloeding op tussen kin en hals. Dit was de eerste keer dat ze doodsangst heeft ervaren. Latere gebeurtenissen in haar leven, brengen haar op een pad van healing op een andere, alternatievere wijze dan we misschien gewend zijn. Ze heeft wel een aantal sterke punten, maar ik vraag me af of ik het geloof/begrijp. Maar ja, sommige dingen hoef je niet te begrijpen. Toch?

De Hartenkoning podcast #6 Alles komt neer op verbinding.

In deze podcast ga ik in gesprek met Jacqueline de Vries (34). Jacqueline is psychiater, maar niet een zoals je zou verwachten.  Jacqueline deelt haar ervaring in de praktijk, verteld waarom ze ooit psychiater is geworden en hoe ze met veel plezier nu op een zorgboerderij werkt met mensen van alle leeftijden, met psychoses, die psychotisch, depressief, bipolair, autistisch, persoonlijkheidsproblematiek of wat voor en mentale conditie dan ook. De voldoening haalt ze uit het menselijk helpen, proberen mee te denken en niet voor iemand te denken. Dit voorbeeld en de inspiratie kreeg ze van haar moeder, die psychiatrisch verpleegkundige is. Maar Psychiaters zijn ook gewoon mensen, die ook niet alles weten. Zelf vind ze het lastig om verbinding met zichzelf te maken en zoekt ze afleiding in de verbinding met anderen. Een prachtig gesprek, waar Wijnand van Dam telefonisch aansluit en met Jacqueline in gesprek gaat over angst in combinatie met medicatie. Dit is een pittig onderwerp, omdat medicatie en angst eigenlijk (meestal) niet goed samengaan. Hij benadrukt dat we vaak het spirituele gedeelte vergeten, niet het zweverige, maar de emotie en de liefde, je kunt niet alles wetenschappelijk bekijken. Psychisch lijden kun je nooit op een medische manier manier oplossen.

De Hartenkoning # 5: Het pad naar vrijheid.

Stephan Evenblij (41) met Michael Beers, coach(38) - Coach, Trainer.De Doorbraakcoach - Young & Unlimited - Unlimited People - Believer in a Brighter Tomorrow. Michael Beers is mijn buurman en we raken regelmatig in gesprek met elkaar. Hij is coach en helpt mensen omweg naar vrijheid. Zelf heeft hij ook e.e.a. meegemaakt, voordat hij zelf mensen kon en wilde gaan helpen. Luister hier het gesprek!

De Hartenkoning #4. Niet overleven, maar leven!

Stephan Evenblij (41) met Joost Seilberger a.k.a. DJ Billy the Kit (41). Verslaving, drugs, cocaïne, drank. Het leven van een DJ brengt van alles met zich mee. Joost is inmiddels coach bij "Yes we can" (https://www.yeswecanclinics.nl), heeft veel over zichzelf geleerd en brengt dat in praktijk. Hij is goed opweg om een Hartenkoning te worden. Irreële angst, psychologie, inspiratie, angststoornis, angst overwinnen, comfortzone, angsten, mentale gezondheid, druk op de borst, paniek, dwang, angstpodcast, adrenaline, cortisol, gegeneraliseerde angst stoornis, anxiety, health anxiety, ocd, dwang, gedachten.

De Hartenkoning #3. Over-gewicht

 In aflevering 3 van de Hartenkoning, luisteren we naar een gesprek tussen Stephan Evenblij en Gabor Sommerhalder (56, Entrepreneur and Investment Banking professional). Dit openhartige gesprek is met Gabor Sommerhalder, een zeer ervaren en liefdevolle eigenaar van een hart en gaat dit keer over overgewicht. Ik benijd hem om meerdere eigenschappen en wil weten hoe hij sommige dingen ervaart, doet en wil. Gabor en Stephan zijn twee dikke mannen, die deze aflevering praten over overgewicht, hoe kom je eraan? En hoe kom je ervan af?

De Hartenkoning #2 Paniek, daten en het ouderschap.

Stephan Evenblij is een acteur/regisseur/alleenstaande vader met genoeg uidagingen. Ook is hij iemand die last heeft van angst en paniek: “Ik schaam me daar niet voor, maar heb niet altijd zin om daar open over te zijn. Ik op zoek naar persoonlijke verhalen, ervaring (de leuke en de mindere) en uiteenlopende verlangens. Maar ook naar angsten en pijnen. Deels gaat dit dan ook over mijn eigen zoektocht, en ik wil connectie maken op het gebied van die hart-zaken Waar ben jij bang voor en waarom? En waar gaat jouw hart sneller van kloppen en waarom? De Hartenkoning. Dat ben ik nu nog helemaal niet. Nu ik start, mij voel als een hartenboer. Lukt het ons, om uiteindelijk die Hartenkoning of koningin te worden van je eigen kasteel van vlees en bloed. Angst, paniek, depressie, afwijzing, loslaten, seks, overgewicht, daten, flirten, connectie maken, ouderschap en natuurlijk de liefde. Allemaal hartzaken. Zelf heb ik ook last van een aantal dingen, maar gelukkig ook bevoorrecht de leuke dingen extra hard te ervaren. Luister hier naar gesprekken, waar we zware dingen op een luchtige manier bespreken. Luister op de website www.hartenkoningpodcast.nl naar het eerste openhartige gesprek met Gabor Sommerhalder, een zeer ervaren en liefdevolle eigenaar van een hart. Ik benijd hem om meerdere eigenschappen en wil weten hoe hij sommige dingen ervaart, doet en wil.”

De Hartenkoning #1 Angst Regeert.

Deze podcast gaat over hart-zaken. Deze podcast is een deze zoektocht gaat niet over hoe krijg je de controle over je (hart)gevoelens, maar hoe functioneer je als je de controle verliest.